KEKASIH CIK CIRA

TRIP KE LANGKAWI BERSAMA EHSAN



assalamualaikum....
okay..entri rini sebenar-benarnya and sepatutnya di publish bulan lepas..tapi disebabkan kemalasan melanda, so aku pun tak update la blog ni..
haritu, entah bila entah tarikh dia.aku pun lupa..malas nak check balik..hehe... haritu kan, itowang ada KEM BTN. dekat LANGKAWI!!! anjuran persatuan kami EHSAN (Environmental Health Student Association)..BTN tu singkatan kepada Biro Tata Negara rasanyer..law salah tu maap la yer sebab aku mmg tak alert nama-nama singkatan ni..ala tak penting pun benda kejadah ni.. enjoy giler la... memang aktiviti die seriously penat... disebabkan aku dilahirkan sebagai manusia yang pemalas, so korang tengok gambar jerla ea... penat naik taip..hehe..


suasana sebelum bertolak..excited!!!
ni dewan die..kecik jer..biase la..ni dewan KEM PLKN.

sebelum adanyer aktiviti luar, die kena ada aktiviti dalam dulu..baru gempak kan..

ni dewan makan..memang kalau ko duduk sebulan sini, sepuloh kilo naek..kompom..so sape2 yang kering macam kerengga mcm aku, digalakkan datang sini :)
NI MASE KITOWG BARU JER LEPAS BUAT RAKIT..PENAT WOOO...

inilah hasil rakit kami...kiut tak ???? =..=

ni aktiviti outdoor yang first sekali  kitorang buat..memang best tergila-gila.. aku sowang jer kat sini yang tak jerit.budak laen sume menjerit..terar kan aku..hehe..*ko pecaya, ko memang lurus bendul :)


ha tengok semangat giler kumpulan aku nak wat rakit..lagi-lagi yang tudung krim tu..hehehe..
ha ni la antara ahli kumpulan aku..dah siap buat rakit tu, opcos la bergambar kan..

yeah !! aku kuat..*kata aku..haha

belah kiri sekali tu faci aku..faci paling encem.. tapi dah kawen :(

ni keadaan mase kitowang nak prepare tuk masak.. dalam kuali comei tu, sardin.. yang gadis dua orang tu, model sardin..kihkihkih..

ni dak kelas aku..happy kan kitowang..kitowang memang giler2 :)

ha ni la hutan tu..sebelum pasang khemah, posing dulu..*latar belakang je hutan..actually takde masuk hutan pun..

ni geng sekhemah sengan aku..lupa pulak nama hutan ni..name je hutan..tapi khemah ni didirikan di tepi parking keta..jangan di taye mengapa.. =..="

actually ada sebab mengapa kami berada di dalam air yang bersih ini..sobsob T..T   kitowang kena denda.. tapi syok ma.. smemang denda yang paling best..kitowang kena nyanyi dalam pantai ni..memang sume happy la..dah la sumenyer jenis kaki karok..haha...rindu time ni..

ha ni pakcik memang hensom dan terbaek la..die kasi itowang tumpang kete MERCEDES die.. ce teka dalam keta ni bape orang.. ha salah!!!! jawapannyer 10 orang!!!


ni dalam feri.. aku pun tak tahu ni on the way balik ke on the way pergi..cara senyum mcm on the way nak g kem..takkan la tersenyum lebar law balik kan..pelik jerk..


DENDA PALING INDAH

memang kem ni paling terbaek la..best terutamanyer mase kat pantai tu..itowang kena masak sendiri..tapi ramai-ramai la..pastu aku dengan dak-dak laen, tengok ramai sangat kan yang tolong masak. so aku ape lagi..berendam la kan dalm pantai..sambil tu tengok sowang faci ni menjala.. tup tup kena marah dengan ketua faci..tapi marah die seriously marah manja..kitowang siap gelak-gelak lagi...

ni budakbudak degil yang kena denda..

yang paling syok, kitowang kena denda nyanyi dalam air tu.. kitowang ape lagi..sume lagu kitowang hentam..dari lagu perajurit tanah air ke lagu siti nurhaliza, sume kitowang nyanyi.. kitowang siap berpusing-pusing lagi dalam air tu...best kan..hehe...

ha ko tengok..orang kena denda patutnyer menangis ke teriak ke, tapi boley siap peace lagi tu..betape happy nyer kitowang kena denda..
ni la faci kitowang..siap kena tarik teling lagi...sporting giler kan..yang baju kuning tu la yang kitowang kejar sampai ke hujung pantai tu...
denda seterusnyer itowang kena kejar sowang faci ni tolak dia masuk dalam air..sampai ke hujung pantai kitorang kejar..haha...separuh kena kejar faci tu, separuh lagi kena siram faci lain dengan air.. secara kebetulan aku kena siram faci kumpulan aku..memang lari la faci aku..haha..nasib baek dia tak denda aku balik..hakahakhak!!!


I LOVE U...




Ok tata!!



16 comments:

  1. Fine post. I think will be enjoyable to everyone.Thanks.

    ReplyDelete
  2. Beautiful piece of work. Of course an useful post. Thanks.

    ReplyDelete
  3. Very enjoyable post. I like it. Looking for more. Thanks.

    ReplyDelete
  4. Good post. Keep going and be useful for others. Thanks.

    ReplyDelete
  5. Pertinent post. Needs to be available. Thanks.

    ReplyDelete
  6. Important work. I appreciate it. Thanks.

    ReplyDelete
  7. Nice blog post. Deserving of appreciation. Thanks.

    ReplyDelete
  8. Excellent content. Looking towards future. Thanks.

    ReplyDelete
  9. Worthy of applause. Looking for the next.

    ReplyDelete
  10. Admirable post. Wants more. Thanks.

    ReplyDelete
  11. Admirable work. Make another such like it. Thanks.

    ReplyDelete
  12. Such works demands admiration. Thanks.

    ReplyDelete
  13. Unique idea. Make it persistent. Thanks.

    ReplyDelete